Optimalisatie van de prestatie van productie middelen door aandacht en zorg van bedienend personeel. Implementatie van OEE als aanjager voor de prestatie van middelen, minimaliseren van operationele verliezen. Toepassen van snelle omstel en product wissel technologie (SMED). Aanpassen en standaardiseren van verwerkingscondities.

 

Verbeteren van het reactie vermogen en snelheid van de werkstromen door het beheersen van capaciteit problemen en het reduceren van onder handen werk. Vereenvoudigen van planning door gebruik te maken van visueel management, Kanban en andere technieken. Maak de waarde stroom als getrokken door de klant. Leveren van goederen en diensten in de juiste hoeveelheid, op tijd en op de juiste plaats.

 

Meetbaar maken van kwaliteit en verwerken in kwaliteit systemen. Het stellen van doelen, kwantificeren en volgen van de prestatie op kwaliteit. Verminderen en voorkomen van fouten door fout bestendigheid (poka-yoke). Producten en diensten hebben geen herbewerking nodig (in één keer goed).

 

Ontwerpen van processen van wereld klasse op gebied van kwaliteit, snelheid, kosten effectiviteit, mensen en veiligheid. Herkennen en oplossen van de acht operationele verspillingen. Toepassen van technieken om processen in kaart te brengen ten einde processen te verbeteren en inefficiëntie uit te bannen.

Comments are closed.